Har du tankar om självmord? Saknar du någon som inte orkade leva längre? Arbetar du med att förhindra suicid? Var med i vår vecka för livet!

Region Örebro län Region Örebro län

Aktivitetsdag med Hoppets lopp

På söndagen är det en aktivitetsdag i Hästhagen, Örebro. Provsitt en brandbil, hoppa hoppborg och spring eller gå så många varv du vill på Hoppets lopp. Dagen avslutas med en blomceremoni för att minnas de personer som inte orkade kämpa mer.

På Facebook finns mer information om Hoppets lopp

Aktivitetsdagen i Hästhagen bjuder på aktiviteter för alla åldrar, kulturella inslag och möjlighet till samtal. Vi samlas för att sprida kunskap, minnas de vi förlorat och förebygga att fler inte drabbas i morgon samtidigt som vi får härlig motion och gemenskap.

Hoppets lopp

Hoppets lopp är evenemanget för dig som vill röra på dig i fin naturmiljö och samtidigt bidra till Suicide Zeros viktiga arbete. 

Loppet arrangerat av volontärer för Suicide Zero i samverkan med den regionala suicidpreventionssamordningen. Skänk gärna en peng till vår insamling Hoppets lopp - tillsammans för suicidprevention.

Kom själv eller ta med dig familj eller vänner!

 

Praktisk information

Tid

10 september kl. 14-17

Plats

Hästhagen, Örebro

Program

14.00 Välkommen

14.15 Hoppets lopp startar (du startar när du vill mellan 14.15 och 15.45)

Hela dagen: hoppborg, minigolf, musikunderhållning, informationstorg, tävlingar med fina priser och tipspromenad. Hästhagens kiosk och Mikes foodtruck är öppna. Du kan även ta med egen pick nick.

16.00 Prisutdelning 

16.15 Blomcermoni där vi minns de som inte orkade leva längre

17.00 Avslutning

Om Hoppets lopp och suicidpreventiva dagen

Så här går Hoppets lopp till

Det är ett varvlopp på 1,2 km och du springer/går så många varv du vill. Banan fungerar att gå med barnvagn eller rullstol. 

Ingen anmälan, men skänk gärna en gåva till Suicide Zero.

Det finns toaletter och vattenstationer i anslutning till banan.

Så här går Blomcermonin till

Förra året miste 42 personer livet genom suicid i Örebro län. Vi har en blomma för var och en av dem, men du kan ta med en egen blomma också. Vi samlas vid ån, lyssnar till sång och sedan får var och en lägga sin blomma i vattnet och tänka på den en saknar. 

Två tecknade händer håller i varandra. Text: Hoppets lopp

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 28 augusti 2023