Har du tankar om självmord? Saknar du någon som inte orkade leva längre? Arbetar du med att förhindra suicid? Var med i vår vecka för livet!

Region Örebro län Region Örebro län

Incest – en hemlighet som många bär på

Det är mänskligt att känna rädsla och obehag när ordet incest dyker upp. Syftet med föreläsningen är ge en introduktion till ämnet för att öka förståelsen och minska rädslan att prata om det.

Lisa Anstadius har bearbetar sina traumatiska upplevelser av övergrepp i barndomen och mår idag bra. De verktyg hon själv fått på vägen vill hon dela med sig av och förmedla hopp, kunskap och redskap för att hantera sexuella övergrepp inom familjen. 

Incest syns inte på utsidan och den som är utsatt vågar oftast inte berätta. Överlevare av incest, sexuella övergrepp av närstående i barndomen, utvecklar oftast mycket dålig självkänsla och bär på en tung känsla av skam och skuld. En tredjedel har haft tankar på att ta sitt liv. Men med rätt stöd och hjälp går det att må bättre.

Tid

Onsdag 6 september, kl. 18.00-19.30

Plats

Föreningarnas hus, aktivitetsrummet, Slottsgatan 13A, Örebro

Anmälan

Anmäl dig på länken högst upp på sidan!

nxtME

nxtME är en ideell förening som erbjuder stöd, utbildning och skapar opinion kring ämnet incest, sexuella övergrepp i barndomen av närstående. nxtME har under åren föreläst för tusentals människor och träffat hundratals utsatta.

Lisa Anstadius är socionom, föreläsare och incestöverlevare.

Läs mer om nxtME

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 25 augusti 2023