Har du tankar om självmord? Saknar du någon som inte orkade leva längre? Arbetar du med att förhindra suicid? Var med i vår månad för livet!

Region Örebro län Region Örebro län

Seniorfestivalen: dagcentralen Åsen i Hallsberg

Välkommen till en händelserik vecka med föreläsningar, underhållning och tipspromenad på kommunens dagcentraler! Självklart bjuder vi på fika!

Samtliga dagar under Seniorfestivalen i Hallsbergs kommun är kostnadsfria! Välkommen!

Seniorfestivalen pågår under vecka 40 och finns till för att uppmärksamma dig som äldre på hur du kan förbättra din allmänna hälsa och förebygga psykisk ohälsa. Under veckan bjuder vi inom kommunen på föreläsningar, tipspromenader och underhållning.

Seniorfestivalen invigs måndagen den 30 september kl: 13:30 vid dagcentralen Åsen i Hallsbergs kommun.

Praktisk information

Program för dagen:

13:30 Välkommen att besöka våra bordsutställare.

14:00 Inledning och välkomnande av Elisabet Norlinder PRO Örebro län och anhörigkonsulent Christina Lindvall från Hallsbergs kommun.

14:10 ges vi en inspirerande föreläsning ”Det är aldrig för sent att må bra!” av Susanne Rolfner Suvanto, Leg. Sjuksköterska inriktning psykiatri/Fil.mag i hälsopedagogik/Fil.master Historia. Susanne Rolfner Suvanto var ansvarig utredare för SOU 2017:21, ”Nationell kvalitetsplan för vård och omsorg om äldre”. Hon har även varit utbildningskoordinator på Sveriges kommuner och regioner, vårdchef samt politiskt sakkunnig på Socialdepartementet. Susanne har skrivit flera böcker och Susanne är expert på bemötande i omsorgen.

14:55 Fikapaus, besöka utställare, tipspromenad m.m.

15:25 Fortsättning med Susanne Rolfner Suvanto.

16:10 Avslutande ord och tack för idag!

16:15 – 16:30 Besöka utställare samt prisutdelning av tipspromenaden.

Plats

Dagcentralen Åsen, Västra Storgatan 13 i Hallsberg

Fika

Självklart bjuder vi på fika.

Målgrupp

Äldre personer och människor med psykisk ohälsa. Anhöriga och närstående till dessa. Yrkesverksamma som möter målgruppen i sitt arbete. Volontärer och intresserad allmänhet.

Arrangörer

Seniorfestivalen pågår i Hallsbergs kommun mellan tidsperioden 240930 – 241003. Den ordnas av Hallsbergs kommun i samverkan med lokala föreningar.

Invigningsdagen för Seniorfestivalen i Hallsberg, har blivit till genom samverkan mellan Passion Hela Livet, Pensionärsorganisationerna i Örebro län, Region Örebro län och Hallsbergs kommun.

Veckan invigs måndagen den 30 september med program på Dagcentralen Åsen.

Tisdagen den 1 oktober anordnas evenemang vid Dagcentralen Sköllergården i Pålsboda.

Onsdagen den 2 oktober sker aktiviteter på Dagcentralen Esslatorp i Vretstorp.

Seniorfestivalen avslutas med program torsdagen den 3 oktober på Dagcentralen Knuten i Hallsberg.

För veckans program i sin helhet under respektive dag, vänligen besök Hallsbergs kommuns hemsida: www.hallsberg.se/seniorfestivalen

Hallsbergs kommun.png

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 10 juli 2024